Ressenya "L'ART DE SER NORMAL" de Lisa Williamson - CAT

21:53:00

¡Hola LocoLectores!

Avui us porto la ressenya d'una novel·la molt bonica i tendre que parla d'un tema bastant taboo per desgràcia a la nostra societat. La transsexualitat.
Aprofito també per felicitar i agrair a l'editorial Fanbooks per publicar aquest meravellós llibre en català (idioma en el que l'he llegit). Sense més preàmbuls, comencem!
INFORMACIÓ





Títol: L'art de ser normal
Autora: Lisa Williamson
Pàgines: 416
Editorial: Fanbooks (Grup 62)
P.V.P: Físic 16.95€ / Digital 9.99€






SINOPSIS
En el seu primer dia de curs, en Leo només té un objectiu: passar desapercebut i que ningú s'assabenti del seu passat. Però les coses es compliquen: la noia més guapa de la classe s'enamora d'ell i, a més a més, comença a fer-se amic d'en David, el raret de la classe. Els secrets, però, són difícils de guardar...

OPINIÓ PERSONAL

Aquest llibre és un dels típics que et marca com a lector ja que, les nostres vides són nostres. Tenim els nostres problemes i moments dolents però són nostres. Els vivim tan sols nosaltres. Amb aquest llibre he pogut endinsar-me en els problemes d'en David, el nostre protagonista, que malgrat els seus desitjos, va néixer en un cos que no li corresponia.



En David mai s'ha considerat noi des de que té us de raó, ell en veritat és ella. Una noia. Ja en té 14 anys i aquest secret seu tan sols el sap els seus millors amics,l'Essie i en Felix.
David ha escrit desenes de cartes on explicava el seu secret als seus pares però sempre acabaven guardades o llençades per por. Mai les acabava entregant al seu destinatari per por de què els seus pares deixessin d'estimar-lo.
Els seus pares pensen que en David és una mica gai però afirmen que "és una moda passatgera i que tard o d'hora ho deixarà anar."

Un dia, a l'escola on estudia David, Leo un noi misteriós que mai parla amb ningú ni ningú parla amb ell, defensa defensa a David d'un "abusón". En aquell moment, David comença a investigar i a voler conèixer a en Leo.
En Leo és un nou alumne. Ningú sap perquè es va canviar d'escola, però igual en David sigui el primer en descobrir-ho.


El llibre de la gran Lisa Williamson no tracta del transgènere, sinó de com ho afronta la nostra protagonista. David es sent normal, ell l'únic que vol fer és que la gent l'entengui i ningú el miri malament simplement per sentir-se noia.
Vull que ara mateix a les vostres cases o on esteu aplaudiu a Lisa, l'autora. I no per lo bé que està escrita la novel·la, ni els personatges tan cuidats que ha fet, no. Sinó pel tacte que ha tingut parlant de temes delicats com aquest. És la primera novel·la que llegeixo d'aquest tema, però us assegura que no serà l'ultima.

Gràcies per llegir aquesta ressenya, recordeu que em podeu seguir al Twitter (@marcgabernet) i seguir el blog donant-li al botonet blau del lateral dret d'aquesta mateixa pàgina, on posa "PARTICIPAR EN ESTE SITIO".
Podeu llegir aquesta ressenya també en castellà PUNXANT AQUÍ.

CIAO!

You Might Also Like

0 comentarios